dissabte, 24 de gener del 2015

AUTOMÒBILS FEBRER. Vallespir 39 (1960's-1980's)


Al número 39 del carrer de Vallespir, fent cantonada amb Bethencour, es va obrir als anys 1960's una botiga d'exposició i venda d'automòbils i motocicletes que regentava Vicenç Febrer i Solsona. Personatge molt popular a Sants, va ser el regidor municipal del barri fins a l'acabament del franquisme i la constitució dels primers ajuntaments democràtics després de la dictadura.
Febrer no passava mai desapercebut, home populista i força cordial, l'oficialitat municipal va veure en ell la persona adequada per dirigir el districte de Sants. Era un apassionat practicant dels esports nàutics i molt especialment de la lluita lliure i se'l podia veure participar en nombrosos combats que es celebraven a ciutat. 

*1970.- Propoganda electoral de Febrer que es presentava per a regidor per l'anomenat tercio de representación familiar. (Font: Hemeroteca La Vanguardia).

L'altre element singular de la personalitat d'aquest home era el seu lleó Vicentet, al que passejava sense problemes lligat d'una corda pels carrers de Sants i el deixava exposat a la seva botiga de cotxes. La fascinació de Febrer pels animals salvatges era tal que fins i tot va arribar a exposar algun cocodril viu a l'aparador. Diuen que el Vicentet duia les dents i les urpes serrades i que el seu nivell de perillositat quedava així molt minvat. Tot i això la seva presència a la botiga de Vallespir no era ben vista per alguns veins i Febrer va acabar donant-lo al parc zoològic.  


*1970's.- Vicenç Febrer i el seu lleó, dos vicentets. Un regidor municipal franquista en tanga no era facil de veure en aquells anys

Vicenç Febrer va tenir una mort inesperada i cruel, i no pas per culpa del seu lleó. El 23 d'agost de 1991 va sortir amb la seva barca a navegar amb un amic i mentre prenia el sol va caure a l'aigua i va morir ofegat. Els que el coneixien sostenen que era bon nedador, amb la qual cosa la hipòtesi d'un atac de cor és la més plausible.

*1960's.- Les excentricitats de Vicenç Febrer queden reflectides en aquesta imatge publicitària amb un curiós reclam: Si vols anar bé... no compris la moto a Casa Febrer. El lleó Vicentet era aleshores encara jovenet, però ja figurava a la relació d'empleats del negoci com a cobrador de lletres.