dilluns, 31 d’octubre del 2016

ESTAND DE BURMEISTER & WAIN. Exposició de 1929. Montjuïc. (1929-1930)

Agraïments a JAUME MAS, JAUME SUSANY i ELOY FC


*1929.- L'estand de Burmeister & Wain al costat del Palau de Victòria Eugènia. (Foto: ANC)

L'empresa danesa de motors i maquinària Burmeister & Wain, va ser fundada a Copenhaguen el 1865 per Carl Christian Burmeister i William Wain i va comparèixer a l'Exposició de Barcelona de 1929 amb un vistós estand exterior sobre el que onejava la bandera danesa. L'emblema de la companyia, amb un vaixell víquing navegant per alta mar sota els potents raigs del sol, era present al frontal de la instal·lació. L'estand va ser plantat a l'esplanada d'accés a les cascades que s'estén entre els palaus d'Alfons XIII i de Victòria Eugènia, al costat d'aquest últim. Cal no confondre'l amb el Pavelló de Dinamarca, que era situat a la zona de l'esplanada de l'Estadi.
Burmeister & Wain s'havia establert a Barcelona amb seu al número 435 de la Gran Via, entre Entença i Rocafort. Des d'allà gestionava les operacions per tot el territori espanyol i portuguès a través de l'empresa representant Hans T. Möeller. S.A. que representava a la península ibèrica a la companyia danesa, la qual fabricava motors nàutics i terrestres a la fàbrica de la Barceloneta de La Maquinista Terrestre i Marítima. 

*1930's.- Cartell publicitari dels motors que fabricaven a La Maquinista Terreste i Marítima sota llicència de Burmeister & Wain.


* 1929.- Fullet informatiu editat per l'empresa amb motiu de l'Exposició de 1929.


*1929.- Portada del catàleg de l'empresa que fou distribuït a l'estand de Montjuïc durant els dies de l'Exposició.