dimarts, 25 de desembre del 2012

ALFOMBRAS PRESAS. Cucurulla 9 (1940's-1989)

 
 
Probablement la botiga de Barcelona més popular en la venda i comercialització de catifes de tota mena hagi estat Alfombras Presas, situada al número 9 del carrer de la Cucurulla al final del Portal de l'Àngel, abans d'arribar a la placeta que hi ha a la cruïlla amb Portaferrissa i Boters. 
El mateix local havia estat ocupat a principis del segle XX pels Magatzems Petit Paris primer i Maison Royale després, que eren comerços especialitzats en roba per a senyores. Aquests magatzems desaparegueren amb la Guerra Civil.
 
 
*1948.- Anunci de la botiga Presas publicat al setmanari Destino. 
 
 *1952.- Un altre anunci on ja es poden veure les lletres formant el logotip tan característic de l'empresa. Observi's que les Carpets Coco del primer retall publicitari aquí s'anuncien com Carpetas de Icoco. (Font: Hemeroteca La Vanguardia).  
 
Les primeres notícies d'Alfombras Presas les trobem a la publicitat de finals dels anys 1940's que anunciava carpets (catifes). Als anys 1950's eren habituals els anuncis sobre grans liquidacions d'existències de partides provinents d'altres fàbriques, així com d'oportunitats a preus molt econòmics procedents de lots de catifes amb tares gairebé imperceptibles.
Als anys 1960's l'empresa s'estengué i va obrir dues sucursal allunyades del centre, una a l'avinguda Pau Casals i l'altra al carrer Navas de Tolosa.
L'any 1989 Alfombras Presas anunciava liquidació de tot el gènere per un trasllat que esdevingué tancament definitu. A partir d'aleshores les botigues de moda i roba, tant pròpies d'aquell eix comercial, han anat ocupant l'espai de la històrica i desapareguda botiga de catifes.