dimecres, 23 de març del 2011

CAOS MIL. Berlinès 17. (1989-1995)

El senyor Carlos Mir era un cinèfil compulsiu que un dia va decidir obrir un local que tenia un nom molt similar al seu. Caos Mil era bar de copes situat a la part superior de l'estret carrer Berlinès, en el tram que queda per sobre de General Mitre. Era un reducte temàtic dedicat en cos i ànima al cinema enmig d'un ambient tranquil i familiar.
Obria a les tardes però adquiria el seu millors moments a partir de mitjanit. S'hi parlava de cinema entre unes parets plenes de cartells de pel·lícules, fotogrames, programes de mà antics i altres fetitxes i records de les estrelles del setè art. Mentrestant, darrera de la barra, el propi Carlos Mir, ajudat per un explossiu col.laborador, servia copes amb tranquilitat conversant amb la clientela. Moltes nits s'hi podia veure algun director de cine i gent del món de l'espectacle i la cultura. La música era també força escollida i combinava temes de blues, jazz i pop amb bandes sonores de pel·lícules mitiques. Una pantalla de televisor, enlairada en un racó, permetia seguir pel:licules i escenes i seqüències històriques de films clàssics.   
L'experiment va durar aproximadament un sis anys. Després a Carlos Mir se l'ha vist presentant els programes de cinema de BTV i col·laborant com a crític cinematogràfic en diversos mitjans de comunicació.