dissabte, 23 de març del 2019

PAVELLÓ INFLABLE DEL BCD (Barcelona Centre de Disseny). Diagonal / Numància. (1974-1976)

 
 
*1974.- Una imatge exterior del pavelló inflable del BCD (Foto: Autor desconegut)
 
El divendres 17 de maig de 1974 va inaugurar-se a la cantonada de la Diagonal amb el carrer Numància un pavelló inflable que acollia la seu provisional i l'espai expositiu del Centre de Disseny Industrial de Barcelona, conegut també com el BCD, acrònim de Barcelona Centre de Disseny.
Aquell llarg espai de la vorera mar de la Diagonal, que s'estenia entre el minigolf Bikini i la plaça de la Reina Maria Cristina, on s'havia inaugurat feia poc el segon centre de vendes de El Corte Inglés de la ciutat,  era aleshores encara un successió de solars buits i sense edificar on creixien les herbes silvestres

*1974.- Retall de la notícia, publicada  a La Vanguardia, sobre la inauguració del pavelló inflable.

La inauguració d'aquesta instal·lació efímera i modesta de 800 metres quadrats, va comportar també la de l'exposició permanent, que exhibia una mostra dels millors dissenys en el camp de diversos sectors com la maquinària industrial, l'electrònica, el mobiliari, l'esport, la decoració, la llar, els envasos, els embalatges o la construcció.
Durant la seva curta existència el pavelló inflable va acollir també exposicions sectorials i monogràfiques, de caràcter periòdic, en un intent de donar rellevança a la innovació en el disseny industrial.
 
*1974.- Foto captada a l'abril d'aquell any poques setmanes abans de la inauguració del pavelló inflable. A l'altra banda de la Diagonal veiem la silueta de l'inacabat Hotel Hilton que acabaria acollint finalment l'Hospital de Barcelona.  
 
*1974.- L'entorn del pavelló inflable que s'endevina al fons de la imatge amb la seva carpa blanca. (Foto: La Vanguardia).
 
Al desembre de 1976 el BCD es va establir a la seva nova seu de Passeig de Gràcia 55, al nou edifici de façana blanca que va acollir posteriorment el centre comercial Boulevard Rosa. Al mateix temps, el pavelló de Diagonal-Numànica va ser definitivament desinflat.