dilluns, 24 de setembre del 2018

LAS NOVEDADES. Sastreria i Grans Magatzems. Rambla / Canuda (1899-1919)

Agraïments a FRANCISCO ARAUZ i VALENTÍ PONS TOUJOUSE

*1909.- Las Novedades en un anunci publicat a la Revista Mundial (Font: BNE).

Poc abans de l'arribada del segle XX van obrir-se a la Rambla dels Estudis cantonada Canuda una grans magatzems que s'anunciaven amb el nom de Las Novedades. La inauguració d'aquest nou establiment va produir-se el dissabte 14 d'octubre de 1899. L'oferta de productes era força variada i incloia seccions de sastreria, camiseria, sombrereria, sabates, articles de fumador complements com corbates i bastons i roba per a nens. La roba per a senyores i nenes es va incorporar molt tímidament als inicis, si bé a la dècada següent va consolidar secció pròpia.
La botiga, amb grans aparadors a peu de carrer, s'estructurava entre el soterrani, la planta baixa i el pis principal de l'edifici.


*1899.- Notícia de l'obertura de Las Novedades publicada a les planes de La Vanguardia el dia 15 d'octubre.
 
 
*1902.- Anunci de la campanya de Reis d'aquell any. (Font: Hemeroteca La Vanguardia)
 
  
*1910.- Un altre anunci dels magatzems Las Novedades
 
 
 
*1914/15.- Amb el pas dels anys els magatzems van incorporar també secció de roba femenina.
 
Habitualment aquests magatzems feien dues liquidacions durant l'any, els mesos de febrer i agost, per rematar les existències de la temporada, que oferien amb uns descomptes del 15%.
Van tancar al 1919 per donar pas a una oficina de contractació i crèdits abans que a l'any 1925 el local fos ocupat pel mític Cafè de la Rambla
 
*1910's.- Com apareix en aquest anunci, a Las Novedades es podien trobar també prendes esportives per a practicar futbol i tennis. (Font: Barcelona Atracción)
 
 
*1917.- Publicitat dels últims anys de Las Novedades. (Font: Hemeroteca La Vanguardia)