dijous, 15 de desembre del 2011

BAR POPEYE. Balmes 171. (1936-2004)


*1937.- El Bar Popeye, poc després de la seva obertura, apareixia decorat amb imatges del popular heroi dels dibuixos animats.
 

Inaugurat l'11 de juliol de 1936, pocs dies abans de l'esclat de la Guerra Civil, el Bar Popeye, situat al carrer Balmes tot just passada la Diagonal, fou sempre un local especial i curiós. La seva decoració tenia reminiscències d'art-decó i en plena posguerra el bar oferia reservats per a parelles fins que varen ser prohibits en les vigílies del Congrés Eucarístic de 1952. També va acollir la primera barra americana de Barcelona. Després va sobreviure a la pressió immobiliària i comercial pròpia d'una zona noble i desitjada com aquella.
Els seu decorador Font Palmerola va incorporar al local motius diversos alusius al legendari marí Popeye i als personatges més propers al seu món: el seu gras rival Brutus i la seva esquifida nòvia Olivia. Des del carrer l'establiment destacava per les seves portes pintades d'un color vermell viu.
La història del Bar Popeye va acabar sobtadament amb la jubilació del seu propietari,  amb un vell i ronyós tendal de color verd sobre l'entrada i una clientela històrica, fidel i veterana que el tenia com un reducte d'oci i de passar el temps i que va perdre el seu lloc de referència quan el local va tancar. 
 
*1990's.- En el seus últims anys el Popeye conservava encara el mateix rètol de quan va ser inaugurat.