diumenge, 21 de juny del 2015

AREATANGENT. Aurora 21. (2002-2008)
A finals de 2002 un grup de creadors en el camp de la recerca i l'experimentació escènica es varen constituïr amb el nom d'AREAtangent i van aconseguir disposar d'un local als baixos d'un antic forn de ceràmica al número 21 del carrer de l'Aurora. Àlex Serrano, Cristina Alonso, Iban Beltran, Cristian Cisa i Josep Maria Marimón en foren alguns dels promotors.
El projecte consistia inicialment a oferir una programació regular de peces molt curtes (en cap cas ultrapassaven els 15 minuts de durada), que eren conegudes com càpsules i que es podien veure al preu simbòlic d'1 euro. Aquesta iniciativa va resultar prou exitosa i en una segona fase AREAtangent va presentar peces de 45 minuts, que s'exhibien entre quatre i vuit dies. L'èxit assolit va despertar l'interès de Salvador Sunyer que va incloure les càpsules a 1 euro a la programació del festival gironí Temporada Alta.
Les representacions al local del carrer de l'Aurora s'executaven en una sala buida, mancada d'equipaments tècnics que els habituals del local van començar a conèixer com La Nevera a causa del fred que s'hi passava durant els hiverns. Una altra iniciativa del local va consistir a difondre nous textos de dramatúrgia. Així, quinzenalment s'organitzaven un seguit de lectures, encapçalades cada serie de cinc per un escriptor consolidat. 
Després d'aquesta primera etapa l'espai es va consolidar com una autèntica pedrera de creadors avantposant el concepte de laboratori creatiu al de local d'exhibició. La proposta acabaria esgotant-se en gran part pel seu propi èxit. El circuit comercial es veia incapaç d'absorbir tots els artistes formats a AREAtangent de manera que un dels objectius del grup gestor, que era ajudar-los a crèixer en altres espais teatrals i sales d'exhibició, no es veia assolit.
Vas viure a l'Arcàdia de Llàtzer Garcia va ser l'última obra estrenada al local del carrer de l'Aurora. Era l'1 de desembre de 2008. El col·.lectiu de creadors que havia promogut i consolidat AREAtangent va acabar dissolt el 2010. Noms com Jordi Oriol, Blanca Arderi, o Cristina Oliva entre d'altres n'havien format part. Quedava enrera una experiència singular i innovadora en les arts escèniques a Barcelona.