dilluns, 21 de novembre del 2011

CINEMA IMPERIAL. "LA BARRACA". La Sagrera (1926-1981)

Article el·laborat amb el suport de JOAN PALLARÈS-PERSONAT


*1979.- Vista del vell Cinema Imperial en els temps que era reivindicat pel barri. Les pancartes demanaven la conversió de La Barraca en Ateneu Popular. (Foto: Arxiu F. Ripoll)

Conegut popularment com La Barraca el Cine Imperial ha estat el cinema de més anomenada del barri de La Sagrera. Era situat al carrer Martí Molins i va ser obert a mitjans dels anys 1920's. Durant els temps de la República hi sovintejaven els mítings polítics i al llarg de tots els anys de la dictadura franquista va esdevenir el típic cinema de barri. La Barraca obria els dissabtes, diumenges i festius i oferia programacions en sessió contínua de dues i fins i tot tres pel·lícules de reestrena.
Amb el restabliment de la democràcia la sala aviat va entrar en crisi fins que va tancar portes. Els veins es van apressar a reivindicar l'històric local per al barri, tot demanant-lo com Ateneu Popular. L'ajuntament va accedir a comprar el local l'any 1978. Després de ser enderrocat a l'any 1981, va poder ser finalment convertit en un modern centre cívic, que va ser inaugurat al novembre de 1982 per l'alcalde Narcís Serra.

*1979.- Una altra imatge de La Barraca durant la celebració de la Festa Major de la Sagrera. Els gegants desfilen per davant del local.

*1981.- L'enderroc de l'edifici del cinema.