diumenge, 21 de juliol del 2013

ETNOMUSIC. Músiques del món. Bonsuccés 6. (1991-2013)

 
 
*2012.- L'aparador i l'accés a la botiga de música Etnomusic
 
Probablement una de les millors botigues que ha tingut la ciutat entre les especialitzades en música ètnica, aquest petit establiment situat al començament del carrer Bonsuccés, molt aprop de la Rambla, era un lloc adequat per trobar qualsevol cosa relacionada amb la música de totes les cultures i racons del món. Remenar entre la gran estesa de CD's que s'hi exposava permetia trobar-ho quasi tot. Si no hi havia sort, també es podia demanar per encàrrec, modalitat de venda amb la que generalment aconseguien donar satisfacció a la demanda del client.
La botiga, situada als baixos d'un edifici que a la façana manté els seus esgafriats originals -entre els que hi  figura l'any 1786-, ocupava el local de l'antiga Estereria Prat, i encara conservava el rètol original sobre la porta. A l'interior s'hi podia veure també el balconet de l'altell encarat cap a la porta d'entrada.
 
*2010.- Sobre l'aparador es conservava el rètol original de l'antiga Estereria Prat. (Foto: Mariana B.)
 
Oberta l'any 1991, Etnomusic va mantenir durant 22 anys una clientela fidel i exigent, tot i que la seva centralitat la feia també un bon negoci de cara al turisme que habitualment freqüenta aquella zona. La crisi i els canvis de normativa en relació als antics lloguers varen propiciar la seva desaparició. El dia 21 de juny de 2013 la botiga va tancar, el propietari va organitzar una festa de comiat i prèviament s'havien liquidat les existències de tota la música i altres objectes relacionats que s'hi venien.