divendres, 14 de febrer del 2014

CINE MÁXIMO / MÀXIM / MAXIM'S. Sicília. 404 (1930-1972)

                                                            
 
Sala de cinema oberta el 1930 amb el nom de Maxim's en el local que anteriorment havia acollit una sala de ball. Era ubicat al capdamunt del carrer Sicília tocant a Travessera de Gràcia. La seva capacitat rondava el miler de localitats i fou explotat inicialment per la mateixa empresa que gestionava el cinema Smart. En temps de la República va catalanitzar el nom i se'l coneixia com a Màxim
Acabada la Guerra Civil va ser rebatejat com a  cine Máximo i el 1949 va ser comprat per l'empresari Juan Mur Mencerreg, que uns anys després hi va fer reformes en profunditat eliminant les antigues llotges de la sala de ball, canviant les butaques i donant més pendent a la platea. Però el que va ser realment revolucionari fou la rebaixa  del preu de les entrades a una pesseta, la qual cosa va generar unes bones recaptacions.
Posteriorment Mur hi va incorporar també les varietats a les sessions dels diumenges, amb les quals va mantenir un nivell d'assistència al local força envejable.
No obstant, a començaments del 1970's el cinema Máximo va ser una víctima més de la crisi de les sales cinematogràfiques, per la qual cosa va tancar portes definitivament després de la sessió del 12 de febrer de 1972.