dilluns, 20 de maig del 2013

CACTOS. Ball Restaurant. Avinguda Pearson 2. Pedralbes. (1940-1944)


 *1942.- L'entrada al local des de l'avinguda Pearson.

Un dels primers locals a l'aire lliure que després de l'acabament de la Guerra Civil va tenir certa anomenada fou el Cactos, situat al començament de l'avinguda Pearson a Pedralbes.
Es tractava d'un  restaurant  amb amplis jardins, molt animat a les nits d'estiu, on es feien actuacions d'artistes amb orquestra i ball i que fou molt concorregut per les classes més acabalades durant la primera meitat dels anys 1940's. Per tal de facilitar el transport a una zona tant allunyada del centre de la ciutat es va habilitar un servei específic d'autobusos, que sortien cada quinze minuts del Cinc D'Oros i portaven els passatgers fins a la Creu de Pedralbes.


*1942.- Imatges dels jardins del restaurant

*1944.- Una imatge nocturna del jardins del ball Cactos, al costat del Monestir de Pedralbes, un lloc freqüentat per les classes més acomodades dels primers temps de la dictadura.

Els jardins del Cactos van acollir també un festival cinematogràfic al juny de 1944, que fou l'última temporada d'estiu d'aquest lloc d'esbarjo de l'alta societat barcelonina de la posguerra.
*1940.- Els jardins del Cactos van acollir festes militars organitzades pels guanyadors de la Guerra Civil, com aquesta Revetlla del Carme, patrona de la Marina.
*1943.- L'estiu d'aquell any un grups d'artistes argentins van actuar als jardins del Cactos (Font: La Vanguardia)
*1944.- Notícia publicada a La Vanguardia sobre la celebració d'un festival cinematogràfic als jardins del Cactos amb presència de destacats actors i directors de cinema del moment. (Cliqueu sobre la imatge per ampliar-la)