dimarts, 6 de març del 2012

BLUE MOON. Viladomat 211. (1975-1980)




La desaparició física del general Franco al novembre de 1975, va donar pas a un període de trànsit cap a la democràcia, que va portar a l'inici d'un procés l'alliberament progressiu de la severa repressió sexual que la llarga dictadura havia exercit sobre la ciutadania. Les nits barcelonines varen començar a poblar-se de locals que oferien espectacles eròtics i d'strip-tease, un fenòmen que popularment es va anomenar destape
Qualsevol discoteca o sala de festes amb actuacions en directe insertava algun número sexy amb nus femenins i molt rarament masculins. El Blue Moon, obert a finals de 1975 al carrer Viladomat, entre Mallorca i Provença, fou un d'aquests locals per prendre una copa, ballar, presenciar danses sensuals i veure com les ballarines s'anaven desprenent de la roba. El local disposava d'un pàrquing gratuït de 200 places.
El 1979, gestionat per l'empresa Serra, anunciava sexy-humor i porno-baile i hi actuava l'humorista uruguaià Godoy. Però com tants altres, el Blue Moon va acabar sent un local sexy merament conjuntural. El 1980 va canviar el nom per New Star Barcelona (l'entrada amb consumició valia 1.200 pessetes de l'època) i passat el boom destapista va orientar-se cap a una distoteca salsera i de ritmes llatins. El 1982 ja apareixia a la cartellera com a Money Money en aquell mateix local que després va acollir el Borinke, el Festa Major amb Rudy Ventura i Agua de Luna.