dissabte, 6 d’octubre del 2012

IMPERIO DEL MUEBLE. Paral·lel 72-80 (1965-1992)A la dècada dels 1960's el Paral·lel va canviar ostensiblement la seva fesomia. Nous blocs d'habitatges van començar a substituir antigues edificacions, una operació se'n va endur alguns locals mitics d'aquesta històrica via, com fou el cas del Teatre Cómico. A la banda nord del tram comprès el Teatre Español i la Ronda Sant de Pau, on antigament hi hagué la llarga terrassa del Cafè Español, s'hi va aixecar un bloc de nou alçades que, en aquest cas, no  es va dedicar a habitatges sino a l'exposició i venda de mobles. El seu nom, contundent i grandiloquënt, era Imperio del Mueble, una empresa que va entrar ràpidament en competència amb d'altres grans superfícies del sector com Muebles La Fàbrica o La Favorita.   
Imperio del Mueble es distribuia en dotze plantes, comptant altells i soterranis, que totalitzaven 15.000 metres quadrats i oferia una àmplia i variada gamma de mobiliari tant per a la llar familiar com per a l'oficina. L'edifici, aixecat el 1965, era d'aparença senzilla i hi destacava el rètol vertical, que s'estenia des del cim fins a la primera planta de l'immoble, format per lletres separades que componien el nom de l'empresa per una banda i les seccions de cada planta a l'altra.


El negoci va durar fins l'any 1992 quan va iniciar un procés de liquidació total d'existències. Posteriorment l'immoble va ser venut a la immobiliària Núñez i Navarro, que en va aprofitar l'estructura per fer-li un reforma de dalt a baix amb façana nova per acollir-hi l'Hotel Barcelona Universal inaugurat l'any 2001.