dijous, 19 de maig del 2011

CRAZY HORSE. Restaurant eròtic. (1976-1979)


MIQUEL BARCELONAUTA



L'època de la transició del franquisme cap a la democràcia va comportar un creixent aperturisme en els costums, que propiciava l'obertura de restaurants espectacle que oferien números de varietats, orientats decididament cap a l'erotisme, amb ballets i coreografies plenes de senyoretes lleugeres de roba. Intentant imitar -encara que només de nom- el conegut cabaret parisenc, a finals de novembre de 1976 es va obrir al Palauet Pérez Samanillo de Diagonal-Balmes, propietat del Círculo Ecuestre, el restaurant espectacle Crazy Horse. Aquest nou local substituïa al restaurant Papillón, que durant la primera meitat dels anys 1970's havia ocupat el mateix lloc.
El lloguer del local va servir per alleugerir l'economia del Círculo, però com tants altres negocis que va acollir aquell palau, aquest també va tenir una durada molt efímera. El dia de la inauguració del Crazy Horse, l'stripteuse Leslie gairebé pren mal a causa d'una inoportuna relliscada quan evolucionava sobre la pista. La publicitat promocional del local el presentava amb un espectacle que puede satisfacer sin escandalizar, divertido, chispeante y con una cierta dosis de sexo. Incorporava també espectacles de malabarisme, prestidigitació i màgia en un recinte tant petit que reforçava la proximitat entre els artistes i el públic.
Anys després un altre local a la Gran Via es va anomenar Crazy Horse, era aquell que també va ser conegut com El Gran Envelat.