dilluns, 14 de maig del 2012

LA PERFECCIÓN. Begudes carbòniques. C/ Monturiol (1908)


Una de les fàbriques més populars de la barriada del Clot va ser la Sociedad Anónima Industrial  La Perfección, productora de gaseoses i sifons. Fundada l'any 1908 tenia els seus magatzems i fàbrica a les dues bandes del carrer Monturiol -concretament de l'1 a l'11 i del 2 al 12- mentre que les oficines eren emplaçades al número 5 del mateix carrer. També tenia un local al número 10 del veí passatge Democràcia (rebatejat carrer del Movimiento Nacional pels franquistes). L'empresa comercialitzava també vins, licors, xarops i gel.


*1932.- Emplaçament de la fàbrica de La Perfección (encerclada en vermell) al bell mig del barri del Clot durant els anys de la Segona República. Abaix un detall ampliat de la mateixa zona. (Font: Institut Cartogràfic de Catalunya)

En la seva última etapa les gaseoses i sifons de La Perfección es distinguien pel simpàtic botones guarnit de vermell i blanc, una veritable mascota de la marca, que amb els braços aixecats semblava celebrar les excel·lències del producte. El 1981 la fàbrica es va convertir en un centre de Formació Professional i el 2003 fou enderrocada per construir-hi habitatges.