*1929,- Aspecte exterior del Pavelló de Dinamarca. (Font: Danmark National Bibliotek Copenhaguen)
El Regne de Dinamarca es va presentar a l'Exposició de 1929 amb un pavelló molt auster, obra de l'arquitecte Tyge Hvass (1885-1963), que reproduia una casa de planta rectangular de fusta amb un terrat a dues aigües. A la part superior de la porta d'accés era decorada amb un conjunt d'icones que evocaven el progrés econòmic d'quell país escandinau. S'hi podia veure sobre la bandera del país, un feix de blat, una àncora, una roda dentada, una branca de roure i un barril.
*1929.- Una imatge de l'interior del pavelló. (Font: Danmark National Bibliotek Copenhaguen)
*1929.- Retall de La Vanguardia del 20 de febrer on s'informa del lliurament del terreny per edificar.-hi el pavelló de Dinamarca,
*1929.- La porta d'accés al pavelló amb els elements significatius de l'economia dinamarquesa. La imatge correspon al dia de la inauguració amb el rei d'Espanya Alfons XIII.
*1929.- Dues vistes més del pavelló, que sobtava per la seva austeritat.
Com a detall curiós cal comentar que al pavelló danès va ser exposada una nina de porcellana de proporcions naturals. Es deia senyoreta Mette i anava guarnida amb vestits típics del país escandinau. Portar-la a Barcelona va ser una iniciativa del diari Politik de Copenhaguen. Va viatjar en tren i duia el passaport penjat al coll. Va arribar a Barcelona al juliol de 1929 i després de ser exposada al pavelló de Dinamarca continuaria viatjant a d'altres fires i celebracions.
Contràriament a molts altres pavellons, que foren desmuntats un cop acabada l'exposició, el de Dinamarca no va desaparèixer fins al 1936 quan l'ajuntament va licitar el seu enderrocament.
*1936.- Retall de premsa de La Vanguardia que informa sobre el concurs per enderrocar el pavelló danès.
Hombre, para los buscadores de Hermes aquí hubo potencial ¡¡¡
ResponEliminaSalut
Las ventanas en la imagen del interior llegan al suelo, lo que no corresponde a la vista exterior.
ResponElimina