dimecres, 11 de desembre de 2013

PASTISSERIA BAREA / CASTANYS. Castanys 13-15. Poblenou (1890's-1980's)*1970's.- La pastisseria i forn de pa Castanys a l'entorn del Mercat de la Unió al Poblenou.

Aquesta fleca i pastisseria era situada davant del Mercat de la Unió del Poblenou, va ser oberta cap a finals del segle XIX i va arribar a incloure una fàbrica de galetes i xocolata. Als anys 1950's la botiga era coneguda com pastisseria Barea i va ser ampliada incorporant part dels baixos de la finca contigua del número 15 .
La historia d'aquesta fleca esta vinculada a dos artistes del barri. El primer el pintor Ramon Calsina, que va nèixer a la mateixa casa i havia treballat al forn. El segon l'artista poblenoví Gonçal Sobrer Barea, un dels representants del pop-art a Catalunya i d'un moviment que ell mateix anomenà art-xava. Sobrer, que era fill de Maria Barea, hi va néixer el 1932 i  també hi havia treballat de dependent quan el negoci era de la seva familia. L'últim propietari va ser Lluís Ticó.

1 comentari:

  1. UNA MOLT BONA REMEMBRANÇA,PART DE LA MEVA FAMILIA SON DEL P,N.,I FLAQUES, JO MATEIXA HI VAIG NEIXER,LA TINC PERO QUE MOLT PRESENT.

    ResponElimina