dilluns, 18 de juliol del 2011

CLÍNICA PEDIÀTRICA TEKNON (1960- 1990's)

 
*1960.- La Clínica Teknon vista des de la cantonada d'Herráiz amb Ganduxer

La Clínica Pediàtrica Teknon va ser fundada l'any 1960 com establiment privat orientat a l'assistencia mèdica, promogut pels prestigiosos cirurgians infantils Isidre Claret i Joan Picañol i els pediatres Angel Ballabriga, Francesc Llauradó, Enric Miralbell i Pérez del Pulgar. Aquest equipament sanitari va gaudir ben aviat d'una gran reputació social i científica,que el convertiren en un centre de referència per a la pediatria privada. Fou l'embrió del que després seria el Centre Mèdic Teknon que avui s'aixeca a l'antic Asil Duran del barri de la Bonanova.
L'edifici es va inaugurar l'any 1960 al número 4 del carrer Herráiz (avui Lázaro Cárdenas)  sobre un projecte dels arquitectes Josep Maria Feliu Via i Lluís Gelpi Vintró.
En el projecte inicial els espais eren distribuits de la manera següent: A la planta baixa hi havia 15 habitacions clíniques, la sala d'espera, la recepció i la zona d'administració.
A la planta inferior el quiròfan, el consultori, els serveis generals i el garatge accessible per l'ambulància. Finalment la planta superior disposava d'una zona de prematurs amb 8 incubadores, la sala de lactants amb 9 bressols i una guarderia infantil amb capacitat per a 20 nens.  

*1960.- Una altra imatge de la primera Clínica Pediàtrica Teknon des de la cantonada d'Herráiz amb Escoles Pies.

*1960.- Vista d'una de les habitacions de la clínica.


6 comentaris:

  1. Bufffff!!! quants records!!!! Només una rectificació, a la planta superior, a part dels prematurs, no hi havia una guarderia infantil, sinó el servei de rehabilitació, el que passa és que era un servei molt familiar on a part dels tractaments també s'intercalaven activitats més lúdiques perque no fos tan feixuc.
    Gràcies pel post.

    ResponElimina
  2. I la palmera del pati del Sant Gregori... (crec que ara hi ha una clínica de reproducció)

    ResponElimina
  3. Jo vaig estar ingressada molt de temps en aquesta clínica a finals dels anys 70, tenia només dos anys i una enfermetat pulmonar. No he tornat per la zona des de llavors. Em podríeu dir sisplau si la actual clínica Gineclinic és al mateix edifici on era la clinica pediàtrica teknon?

    ResponElimina
  4. Yo trabajé en Recepcion desde 1965 a 1970 me gustaría saber algo de alguna compañera.Irene Ribodigo Juanita Casals Alfonsa Duran mi nombre es Carmen Morano por Facebook me encontraréis gracias

    ResponElimina
  5. Hola, és possible que es conservin els arxius clínics?

    ResponElimina