diumenge, 26 de febrer del 2017

CLUB DANTE / CLUB CASCADA. Dante Alighieri 124. (1960's-1980's)


Agraïments a MARIA JOSÉ GONZÁLEZ i al Grup de Facebook "BARRI DEL CARMEL"
 
 
 
Els Clubs DanteCascada situats al carrer de Dante Alighieri entre el passatge Xinxó i el carrer Serrallonga varen ser un dels centres més actius de la vida del barri del Carmel durant els anys 1960's i 1970's.
El trèvol de quatre fulles del seu logotip ens confirmava que el local formava part de la mateixa cadena, un conjunt de locals de ball promoguts per Pere Saus Garriga, que gestionava conjuntament el mític San Carlos Club de Gràcia, bressol de Sirex i Mustangs, i el Saló Verdi, a l'edifici que avui acull la popular multisala de cinema.
 
 
*1960's.- Els quatre locals (tres en realitat) de la cadena.
 
En realitat Dante i Cascada compartien el mateix local amb dues funcions diferents. Mentre el Dante era un concepte vinculat al ball discoteca orientat al jovent, Cascada era un club social on es podien celebrar les revetlles i reveillons de Cap d'Any així com cerimònies familiars com bateigs, comunions i fins i tot algun banquet de noces.
El Cascada feia honor al seu nom amb els jocs d'aigua i de llum que hi havien a l'interior de la sala i que eren molt del gust dels propietaris del local, que també n'havien instal·lat al San Carlos
El seu arrelament a la vida del barri va possibilitar que, malgrat els canvis socials que va comportar el trànsit de la dictadura a la democràcia el local sobrevisqués fins entrada la dècada dels 1980's.
 

 *1971.- El Cascada Club acollia els grans reveillons de l'últim dia de l'any

La crònica negra ciutadana també va deixar un trist i amarg record en aquest local, quan diumenge 12 de novembre de 1978, durant la celebració d'una festa organitzada per un  col·legi del barri, una discussió entre joves iniciada a l'interior va derivar en una baralla al carrer amb agressions d'arma blanca que causaren la mort a un jove de divuit anys i ferides de gravetat a un altre.
El local del número 124 del carrer Dante és ocupat avui per un dels molts basars regentats per xinesos que hi ha per tota la ciutat.  

7 comentaris:

  1. Lo recuerdo perfectamente.
    En la pared posterior de la sala había eso, una cascada de agua que bajaba desde el techo hasta una especie de pequeño embalse en forma de abrevadero,
    Primero agua sola, limpia, después le añadieron un producto similar a la tinta y a la medida que iba bajando por la pared iba simulando figuras.
    Creo recordar que en el San Carlos había una pared similar.

    ResponElimina
  2. Hi vaig anar a veure el grup anglès Amazing Blondel a principis de 70s. Sovint hi feien actuacions musicals. També hi van actuar els Patatas Fritas, grup de Manel Joseph i Marià Alberó.

    ResponElimina
  3. Yo trabajé de camarero y en el San Carlos también y en el casaca célebre mi comunion

    ResponElimina
  4. Ay conocí a Mari Carmen y alaaurelia y Gastón y Alberto zuazquita ya fallecidos

    ResponElimina
  5. Allí celebramos el bautizo de mi chaval en el año 1989

    ResponElimina
  6. En 1987 celebré mi banquete de boda....precioso

    ResponElimina