dijous, 27 de febrer del 2020

NATURA KUCERA. Minerals i fòssils. Comte d'Urgell / Rosselló. (1971-2019)


 
 
 
L'any 1971 Enric Kucera va obrir una singular botiga al xamfrà Urgell/Rosselló en els baixos d'un dels edificis que sovint ha estat catalogat com dels de façana més lletja de la ciutat, tot i que això és sempre molt subjectiu.
 
Façana del bloc d'habitatges de Rosselló/Comte d'Urgell, als baixos del qual hi hagué la botiga de Natura Kucera.
 
Amb la seva filla Griselda, Kucera va consolidar aquest negoci com una de les botigues barcelonines més especialitzades del ram.
Des del carrer, els amplis aparadors del local generaven sovint l'aturada de badocs i encuriosits per contemplar aquelles  petites meravelles de la natura que s'hi exposaven. A l'interior, perfectament colocats i classificats en capsetes es podrien trobar tota mena de fòssils, alguns coralls marins, roses del desert, petxines i sobretot minetals, molts d'ells polits i tractats convenientment per fer-ne preciosos objectes de regal 
Al 2019 la jubilació d'Enric Kucera va comportar el tancament del negoci i la desaparició de la botiga.

1 comentari:

  1. Yo también cierro este año, llevo 40 y me parece un punto y aparte pero la vida sigue... Siempre me he parado delante de los escaparates camino de las visitas al Sagrado Corazón para mis rutinarias visitas a los "especialistas"., Constato la desaparición de tiendas "de toda la vida" en la calle Urgel, pero la vida es eso, cambio y pa lante.

    ResponElimina