dissabte, 2 de novembre del 2013

LA SEVILLANA. Prostíbul. Arc del Teatre Núm. 13



La Sevillana va ser un altre dels bordells que varen atraure grans quantitats de clients i popularitat a la llegenda del Barri Xino barceloní especialment durant els anys 1920's i 1930's.
Aquest prostíbul era situat al número 13 de l'estret i sempre animat carrer de l'Arc del Teatre, a la vorera d'enfront de Madame Petit i prop de la cruïlla amb els carrers Montserrat i Guàrdia. La Sevillana se situava en un segment mitjà entre el luxe de Madame Petit (situat molt aprop) o del Xalet del Moro i la sordidesa de Cal Manco.

Ubicació exacta de La Sevillana al número 13 de l'Arc del Teatre. (Font. Institut Cartogràfic de Catalunya. Cliqueu a sobre per ampliar el plànol)

A La Sevillana s'utilitzava també el sistema de fitxes. Aquesta mena de moneda pròpia era canviada per diners pels clients poc després d'entrar al local. Després de cada servei entregaven les fitxes a les meuques que així certificaven la feina feta davant les propietaris del local. Les fitxes tenien exactament el mateix disseny que les de Madame Petit amb al·lusions a Venus Urania i Priapo al revers. Només una diferència, com que el local no era de tant luxe, el valor de cada peça era de 3 pessetes en comptes de les 5 pessetes que valien les fitxes a Madame Petit.

6 comentaris:

  1. No sabía lo de las fichas
    muy interesante

    ResponElimina
  2. Ep, les guies de prostitució entre el 1918 i els anys 20 diuen que els serveis de la Sevillana costaven entre 5 i 10 pessetes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Correcte Galderich, però el valor de les fitxes no te perque coincidir amb el preu del servei.

      Elimina
  3. El más famoso de esta calle era el BIG BEN, que era grandioso con dos barras, sala de billar, restaurante y amplísimas habitaciones; por desgracia lo cerraron en 1994

    ResponElimina
  4. Recuerdo cerca El Villa Rosa que no obstante era un cabaret o similar.

    ResponElimina
  5. Jo recordó un señor (RIP) que explicava que hi havia abonaments per messos.

    ResponElimina