dimarts, 18 de desembre de 2012

PIANOS RÒMUL MARISTANY. Plaça Catalunya 18. (1900-1926)A començaments del segle XX una de les botigues de més prestigi en la venda de pianos a Barcelona era, sens dubte, la de Ròmul Maristany a la Plaça Catalunya.
Cal remarcar que la marca R. Maristany no era pròpiament d'un fabricant de pianos. En realitat els que es comercialitzaven a la seva botiga del número 18 de Plaça Catalunya eren de la marca Chasaigne Frères propietat de Juan Chasaigne, un emprenedor d'origen francès establert a Barcelona, que havia fundant la seva empresa de fabricació de pianos el 1864. Més tard, al 1879, el seus fills Camilo  i Fernando van entrar també en la societat fins que el 1887 varen continuar el negoci familar amb una botiga al carrer Pintor Fortuny 3-5 i després al Passeig de Gràcia 34. Chasaigne Frères va sobreviure fins el 1967.


2 comentaris:

  1. Jo coneixia a una senyora Maristany que era descendent d'aquesta família.
    ¿Saps que mitja Rotonda noucentista ja és a terra? En el nostre blog trobaràs fotos de l'estat actual dels enderrocs.
    Desgraciadament, aviat podràs posar en aquest blog com a desapareguda la part noucentista de la Rotonda i el seu esplèndid saló d'Enric Sagnier de 1918. :'(

    ResponSuprimeix
  2. Ostres! El piano que tenim a casa és Maristany. Era dels meus avis!! I buscant per l'orígen he trobat aquesta entrada. Molt interessant!!

    ResponSuprimeix