dimecres, 4 de maig de 2011

RAMBLETA DEL CLOT. (1900-1962)


*1920's.- Una vista de la Rambleta del Clot (a la dreta) amb la cantonada amb el carrer Aragó i l'església de Sant Martí del Clot al fons.

A l'antic terme municipal de Sant Martí de Provençals, l'actual barri del Clot era el principal nucli problacional. Es concentrava al voltant de l'àrea actualment situada al nord de la plaça de les Glòries. La linia de tren cap a Girona, Puigcerdà i França constituïa una barrera que dividia el barri en dues zones, la més antiga al voltant del mercat i la nova ja inserida en la part més oriental de l'Eixample. Sobre aquest  trajecte ferroviari es va construir l'actual l'avinguda Meridiana un cop soterrada la línia. La Rambleta del Clot ocupava el marge Besòs de les vies entre els carrers Joan I i la Sèquia Comtal, que avui encara existeixen. Era un petit passeig plantat de plàtans d'ombra que conduia fins a l'antiga església de Sant Martí del Clot. Va desaparèixer el 1962.        

3 comentaris:

 1. Ai! Per la rambleta m'hi vaig passejar de petit en el meu Clot estimat. El tram anava, a més, entre dos llocs emblemàtics en la meva biografia: al carrer Joan I hi havia (hi ha) la Sala de Lectura del Clot, on hi vaig fer mitja vida, i el carrer de la Sèquia, on hi anava amb ma mare als banys públics.

  ResponElimina
 2. No coneixia aquest detall, d'un tros de ciutat que cada cap de setmana acull les meves passejades per la ciutat.

  Gracies, no parem d’aprendre seguint aquest blog.

  ResponElimina
 3. En primer lugar quiero felicitaros por la gran labor que realizais.
  En segundo lugar quiero decirosque hay pequeños herrores en las fechas. Naci en el Clot hago la web labarcelonadeantes y la iglesia se derribo antes yo tome la confirmacion en la nueva cuando iba al colegio y lo deje en 1956. yo vi el tren por encima de la Meridiana, La hielga de tranvias y cuando las ferias del 11 de noviembre se hacian en el carril central de la Meridiana sin coches de la Calle Valencia a Consejo de Ciento,todavia en suelo de tierra, Despues vino el tranvia 51 con la huelga etc.
  Un saludo

  Bac

  ResponElimina