dissabte, 2 de març del 2013

BARBARROJA. Discoteca. Paral·lel 106-108. (1979-1990)

 

Oberta al novembre de 1979, en el mateix emplaçament que antigament havien ocupat el popular ball Amaya a la postguerra  i després els Estudis Cinematogràfics IFI. Barbarroja era una discoteca que, per les dimensions del local, permetia oferir també musica en directe i conservava encara la denominació de boite. A la inauguració s'hi van congregar molts famosos de la faràndula oficial de l'època (Peret, Victoria Abril, Sancho Gracia, Pepe Sancho, Joe Rigoli, José María Iñigo...) en aquella Espanya en transició que encara tenia una única televisió.
Al Barbarroja s'hi podia reservar taula i era molt animada també a les tardes. Amb la noia de l'ull de vellut a la seva imatge gràfica, el local donava una certa continuïtat cap al sector muntanya a aquell Paral·lel que havia recuperat oficialment el seu nom de sempre i que antigament havia estat rovell d'ou de l'esbarjo nocturn, però que als anys 1980's ja feia palesa la seva decadència amb un procés creixent i alarmant de tancament i pèrdua de nombrosos locals d'espectacles.
El local va sobreviure durant tota la dècada i era punt de trobada habitual per a molts dels artistes dels teatres del Paral.lel quan acabaven les funcions. Va desaparèixer el 1990 en remodelar-se el local que es convertí en Stardust durant poc més d'un any. Després faria una aposta decidida com a local de salsa i va esdevenir Fannia.

13 comentaris:

  1. Qué recuerdos!... Aún conservo una placa de esas que ponian en la mesa "Barbarroja reservada" Un saludo.

    ResponElimina
  2. I avui un supermercat, o tempora, o mores.

    ResponElimina
  3. No puede ser, estoy segura que abrió antes de 1981.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Arriba te dice que comenzó en el 1979..

      Elimina
    2. Recuerdo que fue una de las primeras discotecas a las que fui con mis amigos,todos menores sobre 16 años,nos daban vodka con naranja sin problema y recuerdo que pararon la música y salió un tío calvo con esmoquin que ofrecía dinero a chicas(menores)por enseñar las tetas,algo increíble,años después me enteré que el gerente o dueño tuvo un juicio por corrupción de menores,cosa que no me sorprende :)

      Elimina
  4. En el mes de julio 1980, ya estaba abierta!!

    ResponElimina
  5. Hola chic@s soy kike dj del barbarroja, os kiero dar las gracias por los momentos tan felices que compartimos en aquella época y aprovecho para mandarlos un saludo

    ResponElimina
  6. En esta disco conocí a la que todavía es mi esposa. Año 1980. Nostalgia y buenos recuerdos. Un saludo muy grande a esta nuestra generación.

    ResponElimina
  7. Con mi hija Shirley íbamos ella fue luego una gran Vedette y yo Shirley Nendoza poníamos cierre siempre a duo con Psco ( Sister)

    ResponElimina
  8. revisar vuestros datos, antes ya estaba abierta, no juraria pero diaria 1976, recuerdo muy bien el trayecto La Cubana - Barbarroja y viceversa, y en Barbarroja fue mi sala de baile de boda.

    ResponElimina
  9. Recuerdo que fue una de las primeras discotecas a las que fui con mis amigos,todos menores sobre 16 años,nos daban vodka con naranja sin problema y recuerdo que pararon la música y salió un tío calvo con esmoquin que ofrecía dinero a chicas(menores)por enseñar las tetas,algo increíble,años después me enteré que el gerente o dueño tuvo un juicio por corrupción de menores,cosa que no me sorprende :)

    ResponElimina