dissabte, 31 d’octubre del 2015

SALÓ CLAVÉ. Rambla Catalunya/València (1896-1902)

Agraïments a ENRIC COMAS i PARER, EMILIO GÓMEZ FERNÁNDEZ i ADRIÀ FREIJO



Corria l'any 1896 quan Miquel Armengol i Ramon Barra van demanar autorització a l'ajuntament per aixecar una nau amb coberta a dues aigües sobre un solar de la Rambla de Catalunya, al costat mateix de la cantonada muntanya/Besòs amb el carrer València.

*1890's.- Imatge captada en els últims anys del segle XIX on s'aprecia clarament la nau del saló de ball darrera del monument a Clavé.

El Saló Clavé -no confondre'l amb el Cinematògraf del mateix nom, que era a l'altra banda de la Rambla, just on anys després s'aixecaria el Cinema Kursaal-, va ser bàsicament un local de ball de minyones, que va acollir també mitings sindicals i polítics. En el projecte inicial incorporava també un espai per a cafè i billars.

*1902.- Notícia d'una reunió de carreters al Saló Clavé per acordar les bases de la negociació de les seves reivindicacions laborals. (Font: El País. Diari Republicà. Edicio del 30 de gener)

Les últimes referències al Saló Clavé trobades a les hemeroteques són de 1902, per la qual cosa cal situar l'enderrocament i desaparició del local cap a finals d'aquest any o començaments de 1903. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada