dimarts, 4 de febrer del 2014

PIERROT. Discoteca. Avda. Meridiana 244 (1960's-1980's)

Agraïments a ROBERTO LAHUERTA MELERO


El logotip de Pierrot, molt difòs a través d'enganxines durant els anys 1970's.

Gairebé a la frontera entre Clot i la Sagrera, en plena Meridiana. al costat de l'estació del metro de Navas, el Mesón de Goya i el cinema Rivoli, va obrir a finals dels anys 1960's la discoteca Pierrot. Era un local de barri, la típica discoteca que s'incorporava a aquesta nova proposta lúdica del jovent en un barri allunyat del centre i de les zones nobles de la ciutat. A començaments dels 1970 s'hi van organitzar alguns concursos de bellesa femenins (Guapa de Barcelona), però també masculins (Mister España 1974) en col.laboració amb Producciones El Faro.   
*1974.- Elecció de Mister España a Pierrot
Com moltes altres discoteques Pierrot no va ser aliena a puntuals episodis de violència, alguns especialment greus com l'apunyalament del porter el 1979 i l'intent de robatori amb tiroteig contra l'encarregat i el seu fill al 1986, un fet luctuós que va precipitar el final d'aquest local.


Dos retalls de premsa publicats a La Vanguardia sobre sengles successos amb violència contra les persones esdevinguts a Pierrot.

Pierrot va tancar a finals dels 1980's i el local va tenir la seva continuïtat com a discoteca amb noves propostes i una gran diversitat de noms. Primer com a Multiespacio Tercera Fase i després com l'after-hours James Dean, que va tenir molts problemes amb els veins fins al punt que es veié obligat a modificar els seus horaris, per continuar amb Locos por la Música o Punto BCN. Avui (2014) hi ha un ampli supermercat.

26 comentaris:

  1. Solo recuerdo el nombre y la grafia, pero jamás estuve por allí.
    salut

    ResponElimina
  2. El primer streaptease que recordo el vaig presenciar aqui... cal dir que no tinc un record gaire agradable d'aquesra vetllada...

    ResponElimina
  3. fue una de las mejores salas de Barcelona en los 70s. Grandes espacios y ambiente diverso en las noches. Citar me permito al excelente maïtre Jose Carretero que durante muchos años lideró un equipo de grandes profesionales.

    ResponElimina
  4. Bueno antes que Carretero como maitre estubo Ricardo y cuando se fue Ricardo lo compaginaron Ernesto Arregui y Jose Carretero que con el tiempo dejo lo de metre y se quedo de Camarero aunque cuando hacia falta lo hacia de Metre, grandes fueron los tres.

    ResponElimina
  5. La data exacta de la seva inauguració va ser al voltant del 24 de Juny de 1.974 i ho sé perqué el dia 29 vaig conèixer a la que es la meva dona, Ara fa 41 anys.

    Javier

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo conocí a mí marido con 18 años y tengo yaaaaaaaa 59 !!!
      Me pasé 1/2 juventud allí metida a diario, viernes noche y sábado y domingo!!! Muyyy buenos recuerdos!!!

      Elimina
  6. Grande Don Alejo González González DEP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Triste desgracia, yo conozco muy de cerca a toda la familia y fueron momentos difíciles.

      Elimina
  7. James Dean (after) 1993
    Deliciosamente Colosal !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Buenas. Y de antes. Yo vivia al otro lado de la meridiana y james Dean ya estaba siendo yo adolescente ahora tengo 47

      Elimina
    2. Que grandes momentos viví alli

      Elimina
  8. Brutal el James Dean, i desprès cap al San Francisco. Quins records!

    ResponElimina
  9. Gran recuerdo de Pierrot. Conocí a una preciosidad . bonitos momentos de baile . y preciosos recuerdos de esos tiempos 1988-1990

    ResponElimina
  10. Yo iba cuando se llamaba Locos por la música. Corrían los años 1994-1995, vaya risas que he tenido allí. Iba por las tardes, siempre éramos los mism@s y hasta cada grupo tenía como su sitio asignado.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo también fui un asiduo de locos por la música, lo recuerdo como uno de los mejores momentos de mi vida

      Elimina
  11. Yo fui ayudante de camarero con José Carretero, estuve dos años allí.

    ResponElimina
  12. Trabajé al lado del Pierrot. Era el 74 y 75, tenía 16 años. Trabajaba con unos compañeros algo mayores, que sí que iban. Yo marchaba para casa 😊

    ResponElimina
  13. Tengo buenos momentos en el pierrot alli conoci muchos chicos y me acuerdo de ellos que tiempos aquellos que bien.me lo pasaba.

    ResponElimina
  14. Fui finalista en el concurso de Miss Barcelona en 1979.Buenos recuerdos.

    ResponElimina
  15. Fue la época más bonita de mi vida en los casi los 80 megustaria saber de un grupo que el cantante lo acia por los villis yo estuve con Jesús el vateria era barba exprés daría lo que fuese por esos años ayi.eramos un grupo increíble seguro que muchos@ seacordaria del carlitos y mayka yo era yo siempre nos hacían un coro para vernos bailar y meacuerdo del portero toni era muy buena persona si alguien seacuerda de esto me encantaria contactar con ellos

    ResponElimina
  16. yo trabaje en esa epoca en piarrot de camarero seguro que te conozco de vista un BESO

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues lo más seguro que sí me llamavan mayka

      Elimina
    2. Hola seguro que nos conocíamos mellamavan mayka y vailava mucho con el carrito que era gay me encantaría saber de algunas personas de ayi incluso ati

      Elimina
  17. yo fui muchisimo a pierrot con la que es mi mujer y todas sus amigas,mas de un amigo mio encontro alli su pareja de toda la vida,era un sitio espectacular lo pasabamos genial,siempre hibamos alli.

    ResponElimina