dijous, 5 d’agost del 2021

APOLO PATÍN CLUB. Nou de la Rambla/ Vila i Vilà. (1951-1971)

*1952.- Vista general de la pista de l'Apolo Patín Club durant una demostració de patinatge (Foto: Autor desconegut)

Entre les nombroses activitats lúdiques conegudes amb el nom d'Apolo, (teatre, bodega, atraccions, sala de ball,...) que al llarg del segle XX van establir-se a la cantonada del Paral·lel amb el carrer Nou de la Rambla (Conde del Asalto anteriorment), hi hagué també una pista de patinatge i un club d'hoquei patins, sovint oblidats en la memòria històrica d'aquell sector del barri del Poble-Sec. Parlem de l'Apolo Patín Club, una entitat fundada al 1951, que va arribar a competir en la primera divisió del campionat de Catalunya d'aquest esport tan arrelat a Catalunya i que en aquell temps vivia una etapa d'especial rellevança gràcies al Campionat del Món disputat a Barcelona i assolit pel combinat espanyol format íntegrament per jugadors catalans.     

*1952.- Una altra imatge de la pista de patinatge de l'Apolo Patín Club (Foto: Autor desconegut)

La pista de patinatge es trobava enlairada a la terrassa exterior sobre l'edifici annex a la Sala de ball Apolo, fent cantonada amb el carrer de Vila i Vilà. Disposava d'unes graderies suplementaries, que permetien allotjar-hi fins a 500 persones, i va estar activa de 1951 a 1957. La seva inauguració es va produir el dia 15 de setembre de 1951.

*1951.- Entrevista a Josep Vallès i Rovira primer president de l'Apolo Patín Club pocs dies abans de la inauguració de la nova pista del carrer Vila i Vilà (Font: Hemeroteca El Mundo Deportivo).

*1951.- Medalla commemorativa de la inauguració de l'Apolo Patín Club (Font: todocoleccion.com)

*1952.- Retall de premsa amb esment dels actes del primer aniversari del club. (Font: Hemeroteca El Mundo Deportivo)

L'Apolo Patín Club va militar entre 1953 i 1958 a la primera divisió del Campionat de Catalunya, quan encara no existia la lliga espanyola a nivell de tot l'Estat. La dissolució del club no es va produir fins el 1971.

2 comentaris: