dissabte, 28 de març del 2015

AUTOMÒBILS IDEAL. Tallers Hereter. (1915-1919)

Agraïments a EMILIO GÓMEZ FERNÁNDEZ



El 1915 l'empresa Talleres Hereter S.A. va començar a fabricar automòbils a Barcelona, als seus locals instal·lats al triangle Diagonal/Moià/Aribau. Aquests utilitaris es comercialitzaven amb el nom de Cochecitos Ideal i en aquells moments competien en el mercat amb els David també fabricats a Barcelona. Els Ideal havien estat dissenyats pels germans Carles i Claudi Baradat i posteriorment Laureà Hereter en va comprar la patent per fabricar-los en tres models: Sport, Turisme i Ciutat. També disposaven de la maquinària de fabricació que provenia de l'empresa Batlle, Custals i Cia que havia entrat en fase de liquidació. 
La comercialització dels cotxes Ideal s'estengué durant els tres anys del periode que abasta entre 1915 i 1918 fins que l'empresa va abandonar la producció d'automòbils per dedicar-se gairebé en exclusiva als transports aèris. En total el numero de cotxes venuts va arribar als 120.
Talleres Hereter disposava també d'un altre taller al carrer Rosselló 191 tocant a Aribau, al costat de les oficines de la companyia, així com d'una botiga d'exposició i venda al Passeig de Gràcia. L'empresa va fer fallida el 1921 i els cochecitos (que en realitat no eren pas petits) van quedar en la història dels primers prototipus fabricats a Barcelona amb motor de 4 cilindres i 1,2 i 2,8 litres.

*1915.- Les diverses dependències de l'empresa Talleres Hereter


*1915.- Dos dels tres tipus de cotxes comercialitzats per Ideal-Talleres Hereter.




*1916.- Tres imatges de la nau que acollia els tallers Hereter a la Diagonal entre Muntaner i Aribau amb entrada pel carrer Moià. (Fotos: El Heraldo Deportivo)

1 comentari: