diumenge, 27 de novembre del 2016

LA RESISTÈNCIA. Cerveseria. Viladomat 107 (2012-2016)

 
 
Un local que va néixer a la tardor de 2012, fruit de la passió per la cervesa de dos homes, Sergi Gili i David Pié, aquest últim propietari de la botiga especialitzada Rosses i Torrades del carrer Consell de Cent tocant a Urgell.
La Resistència era un espai diàfan i fred. Una gran pissarra situada rera el taulell informava de les graduacions i orígens de les cerveses que se servien a través de dotze tiradors de la barra. També s'hi podien degustar algunes tapes, bàsicament formatges i embotits, i ocasionalment s'hi programava alguna actuació musical en un ambient sempre molt familiar i d'agradable companyonia entre els clients i els habituals.
Els propietaris mai van arribar a elaborar cervesa pròpia i a mitjans del 2016 el negoci va tancar per problemes econòmics, que probablement van afectar fins i tot a l'ambient que es respirava al local. En els últims mesos de vida de La Resistència, els misstages que alguns clients deixaven a la xarxa feien reiterada referència a la mala atenció al client que s'hi dispensava. Sigui com sigui, la desaparició d'aquest local fou una pèrdua pel barri i pels bons desgustadors de cervesa.  
 
*2012.- L'entrada a la cerveseria La Resistència des del carrer Viladomat
 
*2013.- Interior del local amb la pissarra que identificava les cerveses dels dotze tiradors.
 
Curiosament el local que va suplir a La Resistència duia un nom ben diferent: La Consentida.

4 comentaris:

  1. Conocí el local pero no lo frecuenté.
    Hoy en día, con la cantidad de bares que hay en Sant Antoni, uno de los más densamente poblado de Barcelona en este tipo de establecimientos, o te especializas o no triunfas.
    Salut

    ResponElimina
  2. Jo diria que actualment es obert aquest local

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Carles, però ja no es La Resistència, ara és La Consentida

      Elimina
  3. Tens raó...ara es la consentida, però continuen amb una gran selecció de cerveses artesanes als seus tiradors. Els nous propietaris han ampliat l'oferta del local amb tapes i plats casolans,una molt bona selecció de vins,vermut de reus i cervesa Moritz pels no iniciats en l'artesana.

    ResponElimina