divendres, 9 de febrer del 2018

LA CONSEJERA AGRÍCOLA. Balmes / Guillem Tell / Plaça Molina. (1950's-1960's)

Cap a mitjans dels anys 1950's es va establir a la plaça Molina la societat Consejera Agrícola S.A., dedicada a la venda de maquinària i vehicles agrícoles (tractors, recol·lectores, segadores, etc). Aquesta empresa va establir la seva seu a la cantonada entre els carrers Balmes i Guillem Tell a la banda muntanya de la plaça i al costat de la benzinera.

*1955.- Vista de la Plaça Molina amb l'edici de La Consejera Agrícola al fons a la cantonada entre Balmes i Guillem Tell. (Foto: Jaume Arisa)

L'edifici constava de baixos i una planta a la qual se n'afegien dues més a la façana de la cantonada entre Balmes (núm. 284) i Guillem Tell (núm. 44) que conferien al conjunt una certa singularitat.
Consejera Agrícola era la concessionària de l'empresa Hanomag Barreiros, una de les més importants al país pel que fa a l'assistència tècnica a ls vehicles i maquinària agrícola.

*1960..- Publicitat de Consejera Agrícola

Fou cap a principis dels anys 1970's quan aparegué inefable Núñez i Navarro i la seva insaciable debilitat amb les cantonades  per adquirir l'edifici, enderrocar-lo i tot seguit plantar-hi un dels seus monòtons i recurrents blocs d'habitatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada