dimarts, 9 de novembre del 2010

98 OCTANOS (1974-1983)

98 Octanos va ser un dels nombrosos bars de copes amb música de molts decibelis que es va obrir a la zona del Turó Park cap a mitjans dels anys setanta. Era un local molt concorregut i animat a les tardes i als caps de setmana. La seva ubicació era envejable, al número 4 del carrer Mestre Nicolau, en una zona farcida de discoteques: Don Chufo, Metamorfosis, Charlie Max, Baccarrá a menys de cinquanta metres l'una de l'altra. 
El personal habitual del local s'enquadrava majoritàriament en el tipus  "pijo", que es caracteritzava per diversos elements de marca: ulleres de sol Ray-Ban, polo Lacoste o Fred Perry, pantalons Levi's i, fins i tot, mocasins Sebago. Lobitos i Cotas eren les motos més desitjades per aquells grups adolescents. Una gran quantitat de fills de la classe mitjana pugnava també per adoptar aquella estètica i figurar un esglaó més amunt de l'escala social.
Al mateix temps, no era pas dificil els caps de setmana presenciar en aquest lloc alguna baralla o episodi violent. Generalment començaven a l'interior i acabaven a peu de carrer. Els protagonitzaven bandes de joves de barris marginals amb altres estètiques i altres valors, que començaven també a frequentar els locals de la zona del Turó Park 
98 Octanos va tancar entrats els anys vuitanta i es va convertir en Zanzíbar

16 comentaris:

  1. Si jo hi anava , era un local que estava molt bé on es podia escoltar molt bona musica que en aquell temps era d'importació de Holanda i França.
    La descripció que fas és molt correcta. Jo també anava al Metamorphosis , una epoca de molt bon record, una Barcelona potser més elitesta per alguns però amb més classe i no tant massificada.

    ResponElimina
  2. Després va passar a dir-se Escandal-oh amb el mateix èxit o més durant uns quants anys

    ResponElimina
  3. molt bona descripció, un lloc fantàstic del que guardo molts bons records.

    ResponElimina
  4. El 98 octanos em recorda el meu pare (mort al 2008), Jorge Goula Escribano, ja que en va dissenyar l'interior. Jo era massa jove per anar a locals nocturns, però un dia hi vaig entrar amb el meu pare (de dia!).

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sabia que tenia una germana Maria :D

      Elimina
    2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    4. Per cert, li vaig fer un blog al 2008...el tinc descuidat :(

      Elimina
  5. Jo havia estat alguna vegada quan es deia 98 octanos, era fantàsticm però no acabo de recordar del tot com era, si algú pugués penjar alguna foto?

    ResponElimina
  6. Buenos ratos en el 98, lastima que aquella época está borrosa.

    ResponElimina
  7. ...... bonito local , excelente musica , buenas copas y chicas guapas, en una zona tranquila......que mas se puede pedir ¡

    ResponElimina
    Respostes
    1. ......... willie d`ville , steve miller band, lou reed , rolling stones , etc.......

      Elimina
  8. Queremos saber de gente que volteara por ahi por los finales de los 70 y principios de 80

    ResponElimina
    Respostes
    1. .... al menos muchos estudiantes de los colegios mayores universitarios ¡

      Elimina
  9. jo havia anat amb un amic havíem de tenir 15 anys i recordo que estava ple de noies guapes veníem de Figueres i després acabàvem la nit a Don Chufo oa Metamorfosi fins a les 5 que sortia el tren correu per figueres.
    recordo que hi havia com unes grades amb coixins. bona música encara que bé no teníem molts diners en aquesta època llàstima que no hi hagi fotos

    ResponElimina
  10. 98 octanos, Charlie, Chufos, Meta..... que lluny es veu ara :) erem molt jovenets

    ResponElimina