dimarts, 16 d’agost de 2011

HOTEL BONANOVA. (1920's-1936)


A mitjans dels anys 1920's, quan l'actual Via Augusta encara era coneguda com l'Avinguda de Sarrià (l'actual avinguda era aleshores carretera), va obrir un hotel a la cantonada amb el carrer Calatrava, que després de canviar de direcció, va tenir força anomenda durant els anys 1930's com a establiment de qualitat destinat a families estrangeres, turistes i classes benestants. Era l'Hotel Bonanova, emplaçat en un doble edifici de dues plantes rodejat de jardins, molt aprop de l'estacio de Tres Torres del ferrocarril de Sarrià.
L'Exposició Internacional de 1929 va catapultar aquest establiment hoteler, que disposava de pista de tennis i el servei parlava alemany, francès i anglès. En només vuit minuts de tren (segons la publicitat de l'època) els clients podien plantar-se a la Plaça Catalunya. 

2 comentaris:

  1. No tenía idea. Me resulta reconfortante eso de "precios moderados"; ántes, incluso para hacer publicidad, miraban por el cliente, porque no pone eso de %, o barato, o económico. Dice lo mismo pero con clase. Salut

    ResponSuprimeix
  2. És molt bonic, i cal veure 12 pessetes diàries, quan llavors un peó, guanyava 5 ptes al mes ... I ara amb 12 ptes, no fas res!
    Bon record i així gràcies a tu, podem comparar el cost diari de la vida, i crec sincerament que no fa tant, i jo amb un dur 5 ptes, comprava moltes llaminadures, 1953.
    Moltes Gràcies Miquel, per la teva enllaç d'ahir a la nit, no et vaig contestar més perquè avui havia de matinar molt, ja sóc a casa i et contesto, gràcies i Força Barça, abraçades Mari Trini

    ResponSuprimeix