dimecres, 4 de novembre del 2020

PALAUET CASA JOVER. Plaça d'Adrià núm. 1 bis. (1920-2020)

 

*2019.- Façana del palauet Jover, una construcció entre mitgeres que va representar l'últim testimoni d'aquest tipus de construccions a l'entorn de la plaça Adrià. 

La Casa Jover era un palauet d'estiu de línies neoclàssiques que havia estat construïda l'any 1920 per la família Jover, els mateixos que foren propietaris de la banca del mateix nom. 
La façana presentava dos grans finestres als baixos amb la porta d'entrada desplaçada a un dels costats. A la planta principal hi destacava un gran balcó amb balustrada que ocupava tota l'amplada de l'edifici i tenia tres finestrals, el central coronat per un frontó esculpit. Finalment el primer pis era format per cinc finestres separades per un conjunt de columnes de poca alçada.
Va ser residència dels Jover quan la plaça Adrià era la porta d'entrada al Turó de Monterols i la burgesia aixecava les seves residencies a la zona. 
En els seus últims anys va acollir les aules de diverses entitats dedicades a la formació, l'escola d'anglès Norman Coe als 1990's i posteriorment de l'escola de negocis Graduate School of Management in Barcelona.
La notícia del seu possible enderrocament va generar des dels primers mesos de 2020 un fort moviment veïnal de detractors de l'operació immobiliària. Dissortadament l'edifici no estava catalogat i això comportà que no es pogués impedir l'enderroc d'aquesta construcció històrica de la plaça.  
Finalment en els últims dies d'agost d'aquell any la piqueta no va possibilitar que el palauet celebrés els seus 100 anys.

Detall del frontó sobre el balcó del pis principal. 

*2019.- El Palauet Jover al centre de la imatge captada des de darrera de la font de la plaça Adrià.

2 comentaris: