dijous, 21 d’octubre del 2010

CINEMA RIALTO. Plaça de Calvo Sotelo (avui Francesc Macià) núm. 3. (1941-1942 / 1954-1977)



Inaugurat el 20 de juny de 1941 amb l’estrena de la versió original del film Un patriota, el cinema Rialto, situat a l’aleshores plaça de Calvo Sotelo, era un cine de format petit (440 places) i molt senzill, que aviat esdevindria cinema de barri amb programes dobles de reestrena, tot i que en aquell mateix primer any de vida s’hi va estrenar també El correo de la emperatriz el mes de setembre.
Només un any després, el 23 de juliol de 1942 el Rialto va tancar portes i no les tornaria a obrir fins el 23 de desembre de 1954, amb un doble programa apte amb els films Tarzán y la cazadora y La legión invencible. Durant aquest parèntesi de més d'una dècada el local fou ocupat per la sala de festes-cabaret Lamoga.
A l'any 1968 el Rialto va iniar una nova etapa com a Sala d'Art i Assaig amb l'estrena el dia 15 de març del film de François Truffaut Jules et Jim (1962), protagonitzat per Jeanne Moreau, Oskar Werner i Henri Serre. La sala aconseguiria un cert renom dintre d'aquesta modalitat reservada a intel·lectuals i cinèfils amants del cinema d'autor. Dissortadament aquest període fou breu i a partir de finals de 1970 tornaria a programar sessions de reestrena per entrar tot seguit en una etapa de decadència que conduiria al seu tancament definitiu el 30 de desembre de 1977. 
Posteriorment el local va ser ocupat per Pokin's, una de les primeres hamburgueseries que es van instal·lar a Barcelona.  


2 comentaris:

  1. Aquest cinema surt a la peli "clara es el precio", de Vicente Aranda.

    ResponElimina
  2. Despres es va convertí en el Pokins una hamburgueseria nacional, era un bon cinema, una llàstima!

    ResponElimina