*1970's.- Un sotagot de la desapareguda Pizzeria Mario del carrer Urgell cantonada Londres
El boom de les pizzeries a Barcelona va començar cap finals de la decada dels 1960's. Fins aleshores la pizza era coneguda pels que tenien la possibilitat de viatjar a Itàlia o a d'altres països d'Europa, però al nostre país no estava prou introduïda. En començar els anys 1970's era ja un fenòmen prou emergent i la zona de les rodalies de la plaça Calvo Sotelo (avui Francesc Macià) va ser de les primeres que varen viure la progressiva instal·lació i obertura de restaurants especialitzats en pizzes i pasta italiana. De tots ells, la Pizzeria Mario, inaugurada a l'octubre de 1968 i situada a la cantonada entre Urgell i Londres, es distingia per la seva estreta marquesina instal·lada a tocar de façana sobre al vorera. Tenia però, l'amplada suficient per situar-hi una tirada de taules i ampliar l'aforament del local. Aquelles primeres pizzes tenien un flaire especial i rera el taulell s'hi veien fotografies a tot color de l'equip genovès de la Sampdoria i molta bandera verda blanca i vermella.
Al cap d'uns anys Mario Ellena, propietari de la pizzeria Mario, va obrir-ne una altra al número 15 de l'avinguda de Sarrià, davant la benzinera. Era la Mario-2, que avui encara és oberta i s'hi pot veure una pintura a l'oli de la primera Pizzeria Mario amb el seu sostre tricolor sobre la marquesina de la cantonada.
Aquella zona es va anar poblant progressivament de pizzeries (La Mamma, Il Comendatore, Commodoro i altres que han desaparegut o canviat de nom), però l'original Mario ja no hi és. Va desaparèixer a començaments dels anys 1990's i a molts sempre ens quedarà el record d'haver-hi descobert la pizza, avui convertida en un recurs massa habitual i estandaritzat -potser fins i tot vulgar- per resoldre un àpat i quedar ben tip.
*1970's.- Una imatge de l'interior del restaurant extreta d'una capsa de llumins.
*1970's.- Una imatge de l'interior del restaurant extreta d'una capsa de llumins.
La pizza del Mario i la lasagna de la Mamma. Ja res és igual. Quins temps!
ResponEliminaEi, aquí hi vaig menjar pizza!
ResponEliminaHummmmm,la pizza del Mario, los spaguetti de la mamma, nada que ver con actual.
ResponEliminahola soy vicente yo trabaje en la pizzeria Mario conoci a su propietario al cocinero Fernando al segundo Angel y camareros como el Pepe ,Antonio el cordobes y antonio el de cadiz yo estaba en la cocina y luego cuando vine del servicio militar estaba en la barra me gustaria saber que es lo que paso con la pizzeria por que ha cerrado gracias a todos y un saludo que fue de la mario3 que estaba en la calle burdeos alguien lo sabe gracias otra vez
ResponElimina