dissabte, 21 de juliol del 2012

SNOB. Scotch Bar (1968-1974) i COUPÉ 77. Discoteca (1969-1974). Tuset-Moià.

  
1969.- Sotagot del tàndem Coupé 77 - Snob 


L'any 1967 un modern edifici format per diferents volums va emergir a la cantonada dels carrers Tuset i Moià. En aquella època es tractava de la zona més emergent de Barcelona a nivell de modernitat i noves propostes. Els baixos del nou edifici no varen trigar a ser ocupats per un parell de locals connectats entre sí, que mereixen passar a la història del bulliciós carrer Tuset de finals dels anys 1960's.
D'una banda es va inaugurar en primer lloc un scotch-bar amb el suggerent nom de Snob, que presentava una estètica que recordava al popular Bocaccio, una decoració on dominava el color vermell i disposava d'una àmplia terrassa coberta al carrer. La inauguració va tenir lloc a l'octubre de 1968 amb desfilada de moda i festa a la que no va faltar el pintor Salvador Dalí. L'Snob funcionava a partir del migdia i s'hi servien vermuts i esmorzars. A la tarda, era lloc de reunió de joves de casa bé i a la nit un lloc  apropiat per prendre-hi unes copes. Només uns mesos després, al gener de 1969, va obrir portes al soterrani la petita discoteca Coupé 77 a la que s'hi podia accedir directament des de l'Snob.
Eugenio Rulovic, un hongarès afincat a barcelona, va ser el promotor d'aquest local. Ja havia tirat endavant altres projectes com la boîte Le Clochard al capdamunt del carrer Muntaner o Play-Boy una coneguda discoteca a Sitges.
A mitjans de la dècada dels 1970's el tandem Snob-Coupé va convertir-se sucessivament en altres locals (Carroll's, New Carroll's, Tuset 3) i als 1980's en Cafè Flore a nivell de carrer i Club 7 al soterrani.
   

*1969.- Postal publicitària amb un dibuix de l'Scotch-Bar Snob a la cantonada Tuset-Moià. 

5 comentaris:

  1. Suposo que, com tot allò que no he viscut, tinc aquella època mitificada en certa manera. No obstant, m'entristeix una mica veure en què ha acabat degenerant tot l'entorn del carrer Tusset, salvant alguna excepció. Si no recordo malament, els baixos als quals et refereixes eren fa alguns anys un club anomenat Ruta 66. Un lloc entranyable on havia vist algun bon concert.

    Fa temps que segueixo aquest blog, però encara no hi havia comentat mai, o sigui que aprofito per felicitar-te per la feina feta :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ben bé Oriol. El Ruta 66 del que parles ocupava el local soterrani del costat, que havia acollit abans, entre d'altres, la discoteca Babel (anys 1980's) i molt més abans el cafè teatre Gaslight que podràs trobar en aquest enllaç: http://barcelofilia.blogspot.com.es/2012/07/gaslight-cafe-concert-discoteca-tuset.html

      Elimina
  2. Mi companero se emociona cuando habla de esta epoca.

    ResponElimina
  3. Matizo que; coincidiendo con la época de coupé 77 en el mismo subterráneo se encontraba Gaslight , las puertas de entrada de ambos a escasos 10 metros una de la otra . Buenos tiempos aquellos con Rulovic tomando una copa y fumando un puro acompañado de algún futbolista húngaro en la esquina de la barra .

    ResponElimina