dimecres, 24 d’abril del 2013

TIC TAC. Joguines. Diagonal 550-556. (1944-2002)

 
*1946.- Durant la campanya de Reis Tic Tac repartia pel carrer joguines carregades en burros com a reclam comercial. (Foto: Arxiu La Vanguardia).

Una de les botigues de joguines més emblemàtiques de la ciutat va ser Tic Tac, situada a la vorera muntanya de la Diagonal entre Aribau i Muntaner. Oberta el 1944, en plena posguerra, era un establiment molt freqüentat per les classes benestants i un dels preferits de la burgesia per colmar les il·lusions i les fantasies dels seus fills més menuts.
A Tic Tac van néixer algunes nines famoses com la Pilín i la Bebé Miau, amb les que tantes nenes varen jugar a ser mares. El fundador del negoci va ser Francisco Puig-Corvé i en els 400 metres quadrats que tenia la botiga era posible comprar joguines d'importació, molt difícils de trobar en d'altres indrets de la ciutat. Un ampli aparador-vestíbul permetia contemplar les últimes novetats de nines, trens elèctrics, jocs d'arquitectura, scalextrics... etc. Allà era fàcil trobar-hi nens embadalits contemplant les mercaderies exposades i mares que s'esforçaven a treure'ls cap al carrer per poder continuar la ruta cap a d'altres comerços. Solo en sueños y en Tic Tac era el lema comercial de la botiga.

*1950's.- Bebé Miau, una de les nines creades i comercialitzades a Tic Tac. Funcionava a corda i gatejava.

*1967.- Publicitat de Tic Tac amb aparcament gratuït per als clients al carrer Tuset. (Font: La Vanguardia)

Entrat ja el segle XXI, la filla de Puig-Corvé, Ninoya, i el seu marit, es van arriscar a continuar el negoci, però el van traslladar al número 88 del carrer Londres en un local molt més petit i relativament pròxim a l'anterior, que finalment no va cuallar i no trigaria gaire temps a tancar.
Mentrestant, el local on hi hagué la històrica botiga de Diagonal va tancar al maig de 2002 i tot seguit fou ocupat per un establiment de moda de la marca Armani.   

9 comentaris:

  1. La botiga Foyé, al c/ Banys Nous, no deu ser tan antiga, oi?

    ResponElimina
  2. Veí: "Joguines Foyé" (1905) i el "Palacio del Juguete" del carrer dels Arcs (1936) són més antigues que el desaparegut Tic Tac. Esperem que aquestes dues primeres no caiguin. Em sabria molt de greu haver de dedicar-les una entrada en aquest bloc.

    ResponElimina
  3. No sabia nada de esta casa. Salut y gracias

    ResponElimina
  4. Era una botiga màgica, i feia barri, com la desapareguda llibreria francesa de Muntaner/Diagonal o l'Àncora y Delfín. Al pas que anem, aquesta zona de la Diagonal ja només podrà allotjar botigues prohibitives de superluxe.

    ResponElimina
  5. En las fotos antiguas las ciudades, las calles, los barrios, las tiendas, la gente.... parecen mas humanos.

    ResponElimina
  6. Palacio del juguete va tancar fa molt anys. Foyé ha tancat fa poc.
    Res a fer ...

    ResponElimina
  7. Se sabe algo del edificio modernista donde estaba la tienda?

    ResponElimina
  8. El meu pare era l'encarregat de Tic-Tac. Recordo que de vegades portava feina a casa.Molt sovint muntava maquetes per encàrrec, de trens. Feia unes veritables meravelles en miniatura.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Disculpeu-me. El meu nom és: Lourdes Garriga.

      Elimina