dimarts, 24 de desembre del 2013

PONT DE LES AGULLES. Estació de França. (1900's-1989)




El Puente Central de Enclavamientos y Señales, com era oficialment conegut en el món ferroviari de Renfe, era una estructura de formigó situada a la sortida de vies de l'estacio de França per sota de la qual passaven els trens. Popularment era conegut com el pont de les agulles perque en el seu interior es trobaven els panells i taules de control de les agulles de la platja de vies que s'estenia per aquella zona.
Aquest pont va ser construït amb l'estació de rodalies a principis del segle XX. Sortint cap al nord amb el tren de la costa, la seva silueta apareixia immediatament abans d'arribar al pont metàl·lic de l'avinguda Icària, que en els últims anys va permetre als vehicles comunicar des del port i la Barceloneta cap a Poblenou.

*1910.- El pont (encerclat en vermell) entre el Torín i el pont de la secció Marítima en una foto aèria de començaments del segle XX.

Tot aquest paisatge ferroviari va ser en gran part suprimit arrel de les obres inciades el 1988 amb motiu de les XXV Olimpiada de Barcelona 1992, que van permetre la urbanització del nou barri de la Vila Olímpica sobre els terrenys de l'antiga Icària.

*1989.- Dues excel·lents imatges dels dies de l'enderroc del pont de les agulles practicat el mes d'agost d'aquell any. (Fotos: © Martí Llorens)

Més informació en aquest enllaç:

5 comentaris:

  1. Teniu alguna imatge de l'antic mercat del peix?

    ResponElimina
    Respostes
    1. http://passioperbarcelona.blogspot.com/2014/01/lantic-mercat-central-del-peix.html

      Elimina
  2. Me acuerod por que lo sacas acolación ¡
    buenas fiestas y salut

    ResponElimina
  3. Mercat del Peix: http://barcelofilia.blogspot.com.es/2012/03/mercat-central-del-peix-c-wellington.html

    ResponElimina
  4. El genius que derribó ese puente merece un antimonumento por el daño que hizo a la ciudad.

    ResponElimina