dijous, 5 de març del 2015

LA CUEVA DEL TÍO JESÚS. Restaurant. Piferrer 61. (1972-1991)



Restaurant típic del districte de Sant Andreu i del barri de Porta especialitzat en cuina catalana i carns a la brasa, La Cueva del Tío Jesús va nèixer al número 61 del carrer de Piferrer promogut per la familia Samper i va arribar a tenir una gran acollida entre els veins del barri i de la zona. L'interior d'aquell primer local destacava per una decoració molt personal que evocava una gran gruta amb estalactites i una espectacular trama de sostres i parets de textures i formes absolutament irregulars.
El restaurant va desaparèixer del carrer Piferrer durant les vigílies olímpiques a conseqüència de la reurbanització de la zona i de la construcció del Parc Esportiu de Can Dragó. Posteriorment la família Samper va obrir un altre restaurant amb el mateix nom i una decoració similar, però menys cridanera, al número 5 del carrer Escòcia, que avui continua servint amb el mateix entusiasme de sempre menjars de tot tipus de carns a la brasa i uns exquisits cargols a la llauna a l'estil lleidatà. 

*1980's.- Vista d'un dels menjadors interiors del local (Fotos: Máximo López)

3 comentaris:

  1. Jo hi havia sopat i també vaig anar de casament en aquest restaurant fa molts anys

    ResponElimina
  2. Jo fuy antes de que echasen todas aquellas plantas bajas de la calle Piferrer al suelo, hay una palmera dentro de la piscina que pertenecía al jardín trasero de una casa que no se arrancó, pues a lo que decía, conocia muy bien ese lugar ta que iba mucho con entonces "mi novia" a ella le encantaba, ya que era un lugar diferente a lo tradicional, desgraciadamente ella ya no está, se la llevó este verano el puto cobi y el ver estas imágenes del local, me han hecho recordar, aquellos tiempos de felicidad, un abrazo a la Familia Santpere

    ResponElimina
  3. El del carrer Escòcia ja porta uns quants anys tancat. Semblava que hi volien fer obres però al final hi han obert un forn.

    ResponElimina