diumenge, 15 de maig del 2016

LA ESPECIAL. Gomes. Marquès de Barbarà 22 (1920's-1938)


*1932.- La revista Papitu, molt llegida pels habituals del Barri Xino, publicava habitualment anuncis de La Especial

Entre els nombrosos comerços especialitzats en atendre les necessitats complementàries dels habituals dels prostíbuls del Barri Xino, la coneguda com La Especial n'era una de les més conegudes als anys 1930's. Era al número 22 del carrer Marquès de Barbarà -aleshores conegut simplement com Barbarà [1]- i es podia veure anunciada fins i tot a les pàgines del setmanari satíric Papitu. La publicitat d'aquests negocis i dels productes que s'hi venien feia especial èmfasi no només en el risc que representava no utilitzar els preservatius sinó també en la seguretat i característiques dels mateixos, tot remarcant al client els perills del seu mal ús i oferint informació sobre com emprar-los.  

*1930's.-Una foto del carrer Marquès de Barbarà en la que es veuen dues prostitutes a la porta del número 20 i al costat la botiga de preservatius La Especial. (Foto: Gabriel Casas i Galobardes)

La Especial va deixar de funcionar quan les bombes caigudes sobre la ciutat al març de 1938 van destruir l'immoble on la botiga era emplaçada.

*1933.- Emplaçament de la botiga de gomes La Especial en un plànol de l'epoca. (Font: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya)

[1].- Igual com el carrer Conde del Asalto (Nou de la Rambla), que era popularment conegut simplement com Asalto.  

1 comentari:

  1. Jo visqué al Conde del Asalto nº 12 de 1931 a 1962 quant i passabe el tranvia 48 de Can Tunis .

    ResponElimina