dimarts, 10 de setembre del 2019

SALON LESSEPS. Santa Perpètua 8 (després Plaça Lesseps 8). (1955-1964)

Agraïments a CARMEN GIMÉNEZ
 
 
Durant la primera meitat de l'any 1955 el Club Bolera Lesseps va tancar i l'ampli local que ocupava, un antic magatzem situat al carrer Sant Perpètua, entre l'antiga Plaça dels Josepets i el carrer Pérez Galdós, va ser reformat per acollir-hi un nou negoci amb una doble funció: sala de ball amb orquestra d'una banda, i restaurant per a banquets i festes familiars de l'altra.
La nit de l'11 d'octubre de 1955 s'inaugurava la nova sala de ball que era anuncida a la cartellera d'espectacles d'alguns periòdics de la ciutat com la más coquetona sala de Gracia. L'orquestra California i el cantant Buisán van ser els encarregats d'amenitzar musicalment la vetllada
 
*1955.- Primera aparició del Salón Lesseps a la cartellera d'espectacles el dia de la seva inauguració (Font: Hemeroteca La Vanguardia)
 
Entre els artistes de la cançó melòdica que varen passar per l'escenari del Salón Lesseps hi destacaren Ramon Evaristo, Tony Prats, Bonet de San Pedro i en els seus últims anys José Darío, mentre les orquestres California, Lesseps, Roviralta, Estambul i Maryland van ser les més habituals.
 
*1956.- Aquell any encara hi havia ball en commemoració de la Liberación.

 
 
A l'estiu de 1958 el local va ser sotmès a una profunda reforma amb la instal.lació d'un nou pis de parquet i fou reinaugurat el 27 de setembre d'aquell any amb els mateixos protagonistes que tres anys abans havien actuat en el primer dia del local.
 
*1958.- Reobertura del Salón Lesseps reformat.
 
La vida del Salón Lesseps va passar dels nous anys d'existència viscuts al costat mateix d'un altre local de similars característques el Salón Caribe. que ocupava la part davantera del Cine Roxy.
A partir de l'any 1963 amb la reurbanització de la plaça i l'absorcio de l'antiga Plaça de la Creu per la Plaça Lesseps, el primer tram del carrer Santa Perpètua va desaparèixer del nomenclator barceloní de vies públiques i va passar a integrar-se a la nova plaça de Lesseps ampliada. El local de ball ja s'anunciava aleshores al número 8 de la plaça.
 
*1961.- Propaganda de la sala de banquets del Salón Lesseps al programa oficial de les Festes de Gràcia d'aquell any. (Font: todocolección).
 
*1963.- Últim cap d'any al local, que aleshores ja figurava únicament amb el nom de Lesseps, al número 8 de la plaça del mateix nom.
 
El reveillón de rebuda del 1964 va ser l'últim cap d'any al Salón Lesseps. Uns mesos més tard, el dia 5 d'abril apareixia l'última ressenya del local a la cartellera.
Posteriorment al 1966 i durant uns mesos s'obriria el Baile Club Lesseps, poc abans que les noves discoteques Club 66 i Nostremón acabessin acaparant tot el protagonisme de l'oci de la zona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada