diumenge, 1 de gener del 2023

EQUILIBRIO. Discoteca. Plaça del Doctor Andreu. (1977-1983)



Aquesta discoteca era situada davant del Restaurant La Venta i a la placeta que donava accés a l'estació del funicular per pujar al parc d'atraccions i al Temple Expiatori del Tibidabo. Era el final d'un recorregut que començava al final de la Avinguda del Tibidabo (anteriorment anomenada del Doctor Andreu) on el tramvia Blau finalitzava el seu recorregut rectilini i el trajecte continuava amb algunes corbes muntanya amunt i molta més pendent. En aquell itinerari s'hi van obrir diversos locals d'oci molt concorreguts durant la transició i les primeres dècades de democràcia. Des del Rosebud, passant pel Partycular fins acabar a la placeta del funicular (què complicat era aparcar-hi!) amb l'abans esmentat Restaurant La Venta o l'incombustible Merbeyé, tot aquell sector s'havia obert a la ciutat i a l'oci nocturn configurant una de les zones més animades i freqüentades.  

Equilibrio, obert el 1977, va ser una obra de l'arquitecte especialitzat en locals d'oci Jorge Goula Escribano (La Palma 1938 - Sant Pere de Ribas 2008). La construcció es va fer d'obra nova promoguda pel constructor Felip Raurell sobre un espai en pendent que va permetre sectoritzar el local en diverses plantes. Però la veritable ànima de la discoteca va ser l'empresari Ricardo Urgell (Barcelona, 1937), que fou l'impulsor del conegut Grup Pachá (el del logo de les cireretes) amb les seves discoteques d'èxit a Sitges, Eivissa, Madrid, etc.

Els dies d'Equilibrio van acabar entrada ja la dècada dels 1980's amb la seva reconversió en el bar de copes Mirablau també dedicat després a la restauració, un local que va continuar gaudint de l'esplèndida vista nocturna sobre la ciutat. Era d'allò més desitjable acabar-hi la nit acompanyat d'una copa i si era possible d'una bona companyia.


2 comentaris:

  1. Equilibrio es va convertir uns anys despres de tancar en 'Desequlibrio' (1986), degut a una nova iniciativa empresarial liderada pels mateixos propietaris que van enjegar l'actual Mirablau a l'any 1988. El local es va refer del tot i es va obrir a la ciutat, amb les panoràmiques i espectaculars vistes de les que encara gaudeix avui en dia.

    ResponElimina