dissabte, 9 d’abril de 2016

COPACABANA. Passatge de la Banca 6 (1960-1971)Local encaixonat dins el carreró conegut com a passatge de la Banca, a la part baixa de les Rambles, davant d'on avui hi ha l'entrada al Museu de Cera, el Copacabana era una proposta orientada bàsicament als turistes amb música en directe, cambreres i actuacions de flamenc que conformaven un poti-poti ideal per al gust dels marins americans i els forasters que buscaven ambient nocturn amb tipical spanish
A començaments dels anys 1960's el director cinematogràfic de l'Escola de Barcelona Jacinto Esteva va rodar diverses escenes del seu film Lejos de los árboles a l'interior del Copacabana. Aquesta pel·lícula era un documental en blanc i negre, que encadenava escenes de rituals i tradicions populars diverses de l'Espanya profunda, amb fragments plens de brutalitat. Cap al final del metratge incloïa imatges rodades en aquest local, que mostraven un espectacle de flamenc esquitxat de violència entre els espectadors que presenciaven les evolucions d'un transformista mentre sonava música de Bach.
Poc abans de l'obertura del Museu de Cera al febrer de 1973 el Copacabana va tancar portes.*1961.- Fragment de la pel·lícula de Jacinto Esteva Lejos de los árboles rodat a l'interior del Copacabana.

*2015.- Vista actual del local que va ocupar el Copacabana al costat del Museu de Cera (Font: GoogleEarth)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada